Uvod - Spletna trgovina Saji

Pojdi na vsebino

Uvod

Kreativna šola slikanja za otroke

Vsak človek ima v sebi sposobnosti, ki jih mora, da neizkoriščene ne uvenijo z njim v času, pravočasno vzbuditi in nato razvijati. Pri vsakem so nekatere sposobnosti izrazitejše kot druge. Ta je sposobnejši v znanosti, drugi v vzgoji, tretji v umetnosti in četrti nekje drugje.

Umetnost se v posamezniku izkazuje z željo po ustvarjanju, ki žubori v njem, ga prežema in vzburja zaznavanja ter drami čute, da v doživljanju ustvarjanja oblikuje svoj svet lepote. Umetniško delovanje, že od nekdaj občuteno kot najvišja oblika izražanja duha, človeka umiri in vzneseno spravi dušo v neomejeno zadovoljstvo: dovoljeno je, da odkrivamo lepoto in globino v vsem, kar ponuja ustvarjalnost in domišljija.

Slikanje z akvareli obljublja marsikaj: žareče barve, izrazne linije in vidne sledi čopiča. Prozorna barva omogoča spremljanje vsake poteze čopiča kar omogoča sledenje umetniku na njegovi poti ustvarjanja. To je navdihujoča izkušnja, slikanje pa je še mnogo, mnogo več! To nas spodbuja, da postanemo ustvarjalci, umetniki, slikarji.

S šolo želimo omogočiti otrokom, da z likovnim ustvarjanjem vzdramijo to zadovoljstvo in ga razvijejo v največji možni meri. Srečno slikanje!
Avtor: Hana brandt, 5 let
Nazaj na vsebino