Likovne tehnike - Spletna trgovina Saji

   Išči   
Pojdi na vsebino

Glavni meni:

Likovne tehnike

Likovne tehnike
 

Za podrobnejši opis izdelka kliknite na sliko.

Servietna tehnika

Servietna tehnika je razmeroma nov likovni postopek. Z njim okrasimo različne predmete ali izdelamo voščilnice in slike za okrasitev prostorov. Znanje in veščine risanja pri tem niso potrebne, imeti moramo le nekaj ustvarjalnih zamisli.

Slikanje z akrilnimi barvami

V dolgi zgodovini umetniškega slikanja so akrilne barve relativno nov medij. Na trgu so se pojavile v sredini 1950. let, a potrebno je bilo kar nekaj časa, da so jih umetniki sprejeli.

Risanje s svinčnikom

Ko želiš narisati portret, običajno že veš, koga boš narisal. Ker boš portretiranca težko prepričal, da ti bo ure in ure na voljo za upodabljanje, je za začetek najbolje, da rišeš po fotografiji.

Kaširanje

Kaširanje je likovna tehnika, pri kateri oblikujemo različne izdelke s papirjem prepojenim z lepilom. Kaširamo na dva načina: s papirno kašo ali leplenjem koščkov papirja na model.

Slikanje na svilo

Močni barvni kontrasti in njihovo čudovito prelivanje, kar lahko dosežemo le na svili, nam buri domišljijo in ustvarja željo, da bi iz svile tudi sami ustvarili unikatno darilo, dekorativni izdelek za svoje stanovanje, izvirno okrašen modni dodatek ali oblačilo.

 
 
Nazaj na vsebino | Nazaj na glavni meni