Kako poteka nakup - Spletna trgovina Saji

Pojdi na vsebino

Kako poteka nakup

O trgovini

Tu si lahko preberete nasvete in navodila, kako si ogledate našo ponudbo ali izvršite nakup, kakšne so možnosti plačila in dostave ter reklamacije oziroma vračilo izdelkov.

Pozorno preberite pogoje poslovanja naše spletne trgovine. Stranka z vsakim ogledom strani ali nakupom v naši spletni trgovini, sprejme pogoje poslovanja v celoti in brez omejitev.

Splošni pogoji poslovanja

Nakup v spletni trgovini, oziroma kakršno koli posredovanje osebnih podatkov na straneh spletne trgovine je dovoljeno samo odgovorno sposobnim osebam starejšim od 15. let. Ostale osebe morajo za nakup ali posredovanje informacij pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnika.

Spletna trgovina posluje v slovenskem jeziku ter samo na področju Republike Slovenije.

Spletna trgovina je odprta 24 ur na dan, vsak dan v tednu. Zaradi tehničnih ali kakršnihkoli drugih razlogov včasih poslovanje ali dostop do trgovine ni mogoče. Pridržujemo si pravico da za določen ali nedoločen čas omejimo ali ustavimo dostop ali prodajo preko naše spletne trgovine.

Poslovanje spletne trgovine www.saji.si je v skladu z vso veljavno zakonodajo. Morebitni spori, ki izvirajo v povezavi s poslovanjem spletne trgovine se rešujejo sporazumno. V kolikor to ni mogoče, se spori rešujejo na pristojnem sodiščv Ljubljani.

Ogled ponudbe in nakup

Vsak obiskovalec spletne trgovine si lahko ogleda našo ponudbo in shranjuje izbrane izdelke v košarici, a le če nam posreduje svoje podatke, lahko opravi nakup ali shrani vsebino košarice za kasnejši nakup. Če želi, lahko po elektronski pošti prejema tudi naše novice, sporočila in ponudbe ugodnih nakupov.

Vsi vaši podatki so tajni, kot je pojasnjeno v razdelku o varnost zasebnih podatkov.

Ponudba izdelkov


Vse navedene cene izdelkov so v evrih (EUR) in vsebujejo davek na dodano vrednost. Cene izdelkov, popusti in akcije veljajo do preklica.

Pri nakupu veljajo cene, navedene na dan oddaje naročila.

Nekatere slike izdelkov so zgolj simbolične in ne prikazujejo dejanskega stanja izdelka. Ne odgovarjamo za morebitno spremembo izgleda ali lastnosti izdelka, ki so posledica sprememb proizvajalca. Pridržujemo si pravico do morebitnih napak pri opisu izdelkov.

Nakupovalna košarica

Izbrane izdelke s klikom tipke "Dodaj v košarico" položite v nakupovalno košarico, kjer jih lahko hranite do odhoda na blagajno ali izbrišete, v kolikor si premislite glede nakupa. Njeno vsebino lahko pregledate kadarkoli želite, s klikom tike "Košarica". Pri tem se vam izpiše število izdelkov v njej in vrednost. Izdelke lahko iz košarice odstranite s klikom tipke "izbriši".

Nakup

Nakup poteka v več korakih.

1. korak
V trgovini poiščete želene izdelke. V polje vpišete število izdelkov, ki jih želite kupiti, nato jih s klikom nakupovalnega vozička "Dodaj v košarico" položite v košarico, sistem pa vas bo usmeril na naslednji korak.

2. korak
Na sredini spletne strani je tabela, v kateri je prikazano vaše naročilo. Če katerega izdelka, ki je v naročilu, ne želite kupiti, kliknite rdeči voziček. Če želite preklicati celotno naročilo, kliknite tipko "Izprazni košarico" Če želite nadaljevati z nakupom, kliknite tipko "Nadaljuj z nakupom".

V spodnjem delu s klikom ustreznega gumba določite način dostave in plačila. Izbirate lahko med osebnim prevzemom ali dostavo prek Pošte Slovenije. Plačilo naročenih izdelkov je možno le s predplačilom predračuna na naš tekoči račun.

Na naslednji korak se prestavite s klikom tipke "Naprej".

3. korak
V tem koraku določite naslov dostave. Obvezno morate izpolniti polja, ki so označena z zvezdico.
S klikom tipke "Košarica" se vrnete v prejšnji korak in spremenite vsebino košarice, način dostave in plačila.

Na naslednji korak se prestavite s klikom tipke "Naprej".

4. korak
V četrtem koraku je prikazan vaš nakup in načln dostave.
S klikom tipke "Uredi nakup" se vrnete v 2. korak in uredite nakup, s klikom tipke "Uredi podatke" se vrnete na 3. korak in spremenite naslov dostave.

Če se strinjate z nakupom in podatki, potrdite naročilo s klikom tipke "Naprej",  in izvršite nakup.

V kolikor imate kakršnekoli želje glede naročila in dostave jih lahko vpišete v posebno okence v prvem in drugem koraku potrditve naročila.

Avtorske pravice

Za vsebino
obdelane fotografije in izdelane fotoknjige odgovarja izključno naročnik. Za vse morebitne kršitve avtorskih pravic in njihovih posledic nosi odgovornost naročnik.

Naročanje in preklic ali sprememba naročila


Vaše naročilo bo predvidoma obdelano v naslednjem delovnem dnevu.
Ob naročilu boste prejeli elektronsko sporočilo, v katerem bodo podatki o vašem naročilu, številka nakupa, izbrani izdelki ipd.

V kolikor bi želeli potrjeno naročilo spremeniti ali preklicati, lahko to storite preko elektronske pošte na naslov saji@saji.si, oziroma telefonsko na tel. št.: 040 769 221. Ob tem nam navedite številko nakupa.

Zaradi tehničnih razlogov je možno, da sporočilo na prispe do prejemnika. Zato vas naprošamo, da nas, v kolikor v 24. urah ne prejmete našega elektronskega obvestila, o tem obvestite na omenjeni e-naslov ali telefonsko številko.

Vse sklenjene pogobe med spletno trgovino in potrošniki so shranjene na sedežu podjetja v pisni obliki in v računalniški obliki na trdem disku računalnika.

Dostava

Naročene izdelke vam bomo dostavili po pošti v roku sedmih delovnih dni.
V kolikor to ne bo možno, vas bomo o tem obvestili po e-pošti ali telefonsko in vam izdelke poslali v najkrajšem možnem času. V primeru, da ne moremo zagotoviti dobave blaga lahko odstopimo od naročila.

Pri naročilu knjig ali ob naročilu drugih izdelkov v vrednosti nad 60 EUR vam pošiljko pošljemo na naše stroške. V vseh drugih primerih plačate poštne stroške posebej in sicer 3,00 EUR.Pri osebnem prevzemu stroškov pošiljanja ni.

V primeru drugačnega načina dostave je potreben predhodni dogovor.

Plačilo

Trenutno nudimo le možnost plačila s predplačilom na naš račun.

Pri plačilu s predplačilom vam na naslov vaše e-pošte pošljemo predračun, kjer je naveden tudi znesek računa, na katerega izvedete plačilo.
Po plačilu nas obvestite z elektronskim obvestilom ali telefonsko. Ob bančni potrditvi vašega plačila prične teči dostavni rok.

Odstop od naročila in vračilo kupnine

Nakup v spletni trgovini se po Zakonu o varstvu potrošnikov obravnava kot prodaja po pošti.

Vračilo ali menjava naročenega blaga je možna v petnajstih dneh po prejemu blaga. Blago mora biti vrnjeno v originalni embalaži, nepoškodovano in nerabljeno, s priloženim originalnim računom. Priložite dopis, kjer navedite vaš TRR za vračilo kupnine.  V primeru vračila blaga vam vrnemo kupnino (brez stroškov dostave), v roku petnajstih dni po prejemu vrnjenega blaga.

Pri obdelave fotografij in izdelavi fotoknjige je p
ravica do prekliča naročila izključena, saj se fotoknjiga in drugi izdelki opremljeni z naročnikovo fotografijo, izdelajo po navodilih naročnika in so prirejeni njegovim osebnim potrebam.

Za vse dodatne informacije smo vam na voljo telefonu ali elektronski pošti.

Reklamacija

V primeru da z izdelkom niste zadovoljni in ga želite le zamenjati, nam to sporočite preko elektronske pošte (saji@saji.si) ali preko telefona (040 769 221).

Poiskali bomo najboljšo rešitev glede na vaše želje in naše zmožnosti. Izdelek vam bomo zamenjali, v kolikor pa to ne bo možno, vam bomo vrnili kupnino (brez stroškov dostave), vi pa nam izdelek.

Tajnost osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo uporabili izključno za izvedbo nakupov in ob vaši privolitvi tudi za nadaljne aktivnosti v okviru promocije izdelkov in storitev naše spletne trgovine. Nikakor jih ne bomo posredovali tretjim osebam.

S potrditvijo registracije nam dovoljujete uporabo in zbiranje vaših vnesenih podatkov. Vsi podatki, ki jih vnesete pri registraciji so namenjeni zgolj našemu poslovanju. V nobenem primeru jih ne posredujemo v druge namene ali tretji osebi.

Pogoji poslovanja za izobraževalne ustanove in podjetja

Splošni pogoji ostajajo isti, nudimo le nekaj več ugodnosti.

Odlog plačila
Izobraževalnim ustanovam in podjetjem nudimo odlog plačila 30 dni.

Naročila
Izdelke lahko naročite na več načinov:

  • z naročilom preko spletne trgovine. Identifikacijsko številko za DDV vpišite v okence "Imate želje glede dostave in plačila? Vpišite jih" na straneh za Potrditev plačila.

  • z naročilnico po pošti na naslov: Naprej.net d.o.o., Sela 4.c, 1290 Grosuplje

  • z naročilom po e-pošti na naslov: saji@saji.si

  • telefonsko na tel. št.: 040 769 221
Nazaj na vsebino